HRVATI U cITYJU

Gvardiol jednom rečenicom definirao odnos s Mateom Kovačićem

29.04.2024 u 16:56

Bionic
Reading

Joško Gvardiol, hrvatski nogometni reprezentativac, postigao je prvi gol za Manchester City u njihovoj 2-0 (1-0) pobjedi protiv Nottingham Foresta u 35. kolu engleskog prvenstva. Ovom pobjedom, branitelj naslova se opet približio vodećem Arsenalu na samo jedan bod

Gvardiol je u 32. minuti pravodobno utrčao na prvu stativu te s dva metra glavom proslijedio udarac iz kuta De Bruynea u mrežu. Konačnih 2-0 postavio je povratnik na travnjak Haaland u 71. minuti, opet na asistenciju De Bruynea.

Gvardiolu je to drugi gol u Premier ligi, a na terenu je proveo svih 90 minuta, dok je Mateo Kovačić za City odigrao drugo poluvrijeme.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/YouTube

Nakon utakmice izazvao je veliko zanimanje engleskih novinara koji su ga bombardirali pitanjima.

'S obzirom da imam samo 22 godine, još uvijek se smatram mladim i uvijek postoji prostor za napredak. Pogledajte samo Stonesa i Walkera - oni su prave mašine', istaknuo je Gvardiol nakon pobjede i gola kojim je načeo protivnika.

Također, spomenuo je svog sunarodnjaka i suigrača u reprezentaciji Hrvatske Matea Kovačića, s kojim ima blizak odnos poput starijeg brata.

'Kovačić mi jako puno pomaže svakog dana. Uvijek je tu za mene kad god mi treba. Slobodno mogu reći da je sam ja njegov mlađi brat', dodao je Gvardiol.

Standings provided by Sofascore