mladi stručnjak

Bomba s Poljuda; Hajduk dovodi trenera koji je pravi hit u Srbiji

16.04.2024 u 15:09

Bionic
Reading

Jure Ivanković ima nezahvalan zadatak s Hajdukom privesti ovu turbulentnu sezonu kraju, a čelni ljudi 'bilih' već su krenuli u potragu za trenerom koji će momčad voditi u sljedećoj sezoni. Ako je vjerovati glasinama, pronašli su ga u Srbiji

U ovom je trenutku nekoliko ozbiljnih kandidata za novog trenera Hajduka, puno je tu domaćih i stranih imena, a među njima je i Feđa Dudić (41), trenutno trener Radničkog 1923 iz Kragujevca, kluba koji je postao hit u prvenstvu Srbije.

Inače, Feđa Dudić je rođen u Sarajevu, dio igračke karijere proveo je u redovima Zagreba s kojim je 2002. godine osvojio naslov prvaka Hrvatske, a igrao je još i za Karlovac te Varaždin. U BiH je branio boje Sarajeva, Željezničara, Brotnja, tuzlanske Slobode, Travnika, Slavije Sarajevo i GOŠK-a iz Gabele.

U dresu Travnika je 2010. godine Dudić bio najbolji strijelac lige, te je sezone zabio 16 golova, a sa Sarajevom je 2005. godine osvojio Kup BiH. Isto je natjecanje, ali kao trener, osvojio s Veležom 2022. godine.

Dudić je trenersku karijeru započeo 2017. godine u GOŠK-u, a potom je vodio mostarski Velež, Sarajevo, a od ove je sezone trener Radničkog 1923 iz Kragujevca.

  • +27
30. kolo, SuperSport HNL- Hajduk - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

I baš je u Kragujevcu Dudić napravio pravo malo čudo, momčad kojoj su predviđali borbu za ostanak sad se bori za plasman u Europu te je dogurala i do polufinala Kupa.

Sam Feđa Dudić nije želio komentirati priče o odlasku u Hajduk, želi u miru završiti sezonu s Radničkim, a onda će odlučiti. Ponuda mu ne nedostaje, osim Hajduka za njega su zainteresirani i klubovi iz Saudijske Arabije. U ovom je trenutku Dudić ozbiljan kandidat i za preuzimanje reprezentacije BiH jer je dosadašnji izbornik Savo Milošević zbog neuspjeha u kvalifikacijama za EURO dobio otkaz...

Kako god bilo, Radnički iz Kragujevca teško će zadržati Feđu Dudića, a on još 'važe' hoće li krenuti put Splita ili će ga trenerska karijera odvesti dalje od ovih naših prostora...