BARRON TRUMP

Obiteljska drama: Najmlađi Trumpov sin ostavio na cjedilu svog oca Donalda

11.05.2024 u 12:21

Bionic
Reading

Barron Trump, 18-godišnji sin Donalda i Melanije Trump, najmlađe dijete kontroverznog bivšeg predsjednika SAD-a, ne želi biti izaslanik u ime svog oca na Nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke

Iako se spekuliralo kako će se i najmlađi Trumpov sin uključiti u politički angažman, čini se da od toga ipak neće biti ništa.

Kako je objavio BBC, Barron neće sudjelovati na Nacionalnoj konvenciji Republikanske stranke, objavili su iz ureda njegove majke Melanije Trump.

Republikanska stranka Floride objavila je prije nekoliko dana kako će Barron biti na stranačkoj konvenciji, što bi bio njegov debi u politici, no ipak se to neće dogoditi.

'Iako je Barron počašćen što ga je Republikanska stranka Floride izabrala za izaslanika, on nažalost neće sudjelovati zbog svojih obveza', rekla je glasnogovornica Melanije Trump, prenio je Daily Mail.

RIJETKO POJAVLJIVANJE

Najmlađeg Trumpovog sina rijetko viđamo: 'Mali' Barron viši je od dva metra i isti je tata

Pogledaj galeriju

Nije poznato hoće li Barron, koji sljedeći tjedan završava srednju školu, uopće prisustvovati konvenciji od 15. do 18. srpnja, koja se održava u Milwaukeeju, Wisconsin. Ostali članovi obitelji, uključujući njegovu polubraću i sestre Donalda Jr., Erica i Tiffany, bit će izaslanici za državu Floridu, gdje njihov otac sada živi i glasuje.

Ivanka Trump, koja je izjavila da neće biti dio očeve kampanje za reizbor, i njezin suprug Jared Kushner trenutno nisu potvrđeni kao sudionici. Nije ni Melania Trump, koja je primijećena na političkim događajima organiziranim u odmaralištu Mar-a-Lago u Palm Beachu, ali se nije pridružila Donaldu Trumpu u kampanji ili na njegovom suđenju u New Yorku. Dok su se drugi članovi obitelji uključili u Trumpovu kampanju, Melania je njihovog sina uglavnom držala podalje od očiju javnosti.

Pohađao je privatnu školu u Marylandu tijekom predsjedničkog mandata svoga oca i rijetko se pojavljivao u javnosti, a navodno je upravo njegova majka žestoko željela štitila njegovu privatnost. Komentari očevih kritičara na njegov izgled i ponašanje često su izazivali žestoke prijekore iz ureda prve dame, ali i djece drugih predsjednika ponajviše Chelsea Clinton. Kako je ovog tjedna potvrdila Republikanska stranka Floride, maturant Barron je trebao biti na popisu od 41 izaslanika na Floridi, zajedno s članovima obitelji i brojnim Trumpovim bliskim saveznicima.

Kao izaslanik, Barron bi stajao na kongresnom podiju i pridružio se izaslanstvu Floride u službenom imenovanju svog oca. Na trodnevnoj konvenciji će svaka od 50 država i teritorija učiniti isto, a sve će završiti potvrđivanjem Trumpa kao republikanskog kandidata za predsjedničke izbore u studenom.

U jednom ranijem intervjuu, Donald Trump je rekao da njegov sin, koji navodno razmišlja o pohađanju koledža na Sveučilištu New York (NYU), voli politiku.

Inače, Trump mora odraditi četiri suđenja u kojima je optužen za krivotvorenje poslovne dokumentacije u New Yorku, a on negira bilo kakvu krivnju. Sudac mu je dao posebno dopuštenje da uzme vrijeme izvan suda kako bi prisustvovao Barronovoj srednjoškolskoj maturi sljedeći petak.