17. kolovoza

Brkovi na pulskom Kaštelu slave 20 godina karijere

03.05.2024 u 11:08

Bionic
Reading

Kaštel, Pula // subota 17. kolovoza 2024.

Zagrebačka punk folk wellness atrakcija, nezaustavljiva live mašina Brkovi, dolaze na pulski Kaštel u subotu 17. kolovoza 2024. u sklopu proslave 20 godina benda.

Diljem regije i šire Brkovi će održati niz koncerata kojim obilježavaju dva desetljeća rada, a velika turneja počela je rasprodanim koncertima u Ljubljani i Rijeci. Bend u Pulu dolazi u špici sezone uz open-air koncert na Kaštelu.

Brkovi – Nisam ja za tebe | Official Music Video Izvor: Društvene mreže

U dubokom undergroundu ukorijenjenog punk folk benda Brkovi su spojili naizgled nespojivo, radeći to direktno i bez kočnica, a teško je bilo zamisliti u što će se pretvoriti njihov glazbeni put dva desetljeća nakon. Godinama je bend svirao, snimao i objavljivao (besplatan download s njihovog weba će zauvijek biti diskografski princip), rastao u broju publike i godišnjih nastupa, a posljednjih gotovo deset godina postali su nezamjenjiv headliner najvećih regionalnih festivala, kao i klupska atrakcija sa sve više nastupa van regije.

Danas Brkovi imaju naslaganu opasnu set listu hitova kao što su ‘Bolje da sam s frendovima pio rujno vino', ‘Opasno se drogiram', ‘Mala', ‘Kurvo prokleta', ‘Balkan Star', ‘Pizda materina', ‘Hoću da mi dijete sluša narodnjake', ‘Hormon sreće', ‘Samo pijan mogu', ‘Srećo laku noć', ‘Nisam ja za tebe', ‘Tolerancija', ‘A ja ću da pijem’, ‘Više ni pankeri ne slušaju punk’, koji su samo na dvije platforme – YouTube i Spotify – prešli 100 milijuna slušanja. Bend je nedavno objavio i reizdanje sada već kultne dvostruke ploče s najvećim hitovima 2009. - 2019.

Brkovi – Kurvo prokleta | Official Music Video Izvor: Društvene mreže

Dvadeset godina nepredvidivog i divljeg glazbenog puta Shamso69, Tomac, Šarac, Talentino i Torbica obilježit će diljem regije i izvan nje. U Beogradu su 11. svibnja, u lipnju će protutnjati kroz Otok, Đakovo, Daruvar, Bosansku Krupu i Županju, dok za srpanj imaju dogovoren nastup u Vršcu. Banjalučki Kastel ugostit će ih 16. kolovoza, pulski Kaštel 17., a slavlje će kulminirati na stadionu Šalata u Zagrebu, u subotu 7. rujna 2024.

Ulaznice po early bird cijeni od 15 eur u prodaju kreću u ponedjeljak 6. svibnja u 9:00. Ta cijena će biti aktualna do 30. lipnja, nakon čega se diže na 17 eura, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 20 eura. Dostupne su na  www.eventim.hr kao i njihovim prodajnim mjestima.