ups!

Anna Wintour gadno zabrljala, dogovorila sponzorstvo Met Gale sa zabranjenom aplikacijom

27.04.2024 u 17:34

Bionic
Reading

Modna ikona Anna Wintour našla se pod udarom kritika jer je dogovorila sponzorstvo Met Gale s aplikacijom TikTok, odnedavno zabranjenje u SAD-u

Urednici magazina Vogue na crvenom bi se tepihu trebao pridružiti šef TikToka Shou Chew tek nekoliko dana što je američki predsjednik Joe Biden donio zakon koji će zabraniti kinesku društvenu mrežu ili je natjerati na prodaju.

Raskošni bal na rasporedu je 6. svibnja, a osim Wintour, njegovi će domaćini biti Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny i Chris Hemsworth. TikTok, aplikacija u vlasništvu kineske tvrtke ByteDance, potrošila je milijune dolara za sponzorstvo ovog događaja, no odluka je donesena davno prije zabrane, tvrde izvori bliski tvrtki.

Svejedno, zabrana nije mogla doći u gorem trenutku za Wintour, odnosno radi se o PR katastrofi. 'Što Wintour može? Opozvati sponzorstvo tjedan dana prije događaja? Naravno da ne može', rekao je izvor blizak slavnoj urednici.

Isti izvor je istaknuo da mnoge zvijezde koje će prošetati crvenim tepihom imaju ugovor s izdavačkim divom Universalom, što je također škakljiva činjenica, jer su te dvije tvrtke u lošim odnosima otkako su se pokušale dogovoriti pravedniju cijenu korištenja glazbe putem aplikacije.

  • +79
Met Gala 2023. Izvor: Profimedia / Autor: DAVID FISHER / MATT BARON / SHUTTERSTOCK EDITORIAL