N.Y. FASHION WEEK

Zbog ove mode vrijedi riskirati

14.02.2014 u 12:37

  • +46

NYFW: Marc Jacobs, Calvin Klein, Ralph Lauren, Proenza Schouler, J. Mendel

Izvor: Reuters / Autor: ANDREW KELLY/JOSHUA LOTT/CARLO ALLEGRI

Bionic
Reading

Ni snježno nevrijeme u New Yorku nije bilo izgovor za zaobilaženje zadnjeg dana tjedna mode. Pogotovo kada modnu priču završavaju imena poput Ralpha Laurena, Marca Jacobsa i Calvina Kleina

Mnoge oči bile su uprte u Marca Jacobsa koji je nakon odlaska iz Louisa Vuittona prvi put predstavio kolekciju Marca by Marc Jacobs. Moderna kolekcija ima notu melankolije i nježnosti. Inspirirala ga je žena koja snagu ne pokazuje agresijom, a tu poruku je briljantno prenio modom.

U dvjema kolekcijama, Polo Ralph Lauren i Ralph Lauren, dizajner je majstorski povukao jasnu razliku između mladenačke i profinjene mode koja za svakog ima ponešto. U prvoj je pokazao modu koja nudi mladenački osjećaj, kožne ruksake, predivne suknje i haljine, bajkerske jakne i jeans.


Kontrast prvoj svakako je lepršava, mekana i u sivo obojana kolekcija - ženstvena i minimalistička toliko da osvaja već na prvu. Savršena jednostavnost s jakim dizajnerskim potpisom.

Snijeg i nevrijeme u New Yorku nisu spriječili brojne poznate poput Naomi Watts i Lupite Nyong da dođu pogledati što je dizajner Franciso Costa pripremio za Calvin Klein. Nomadski look inspiriran grungeom bio je obilježen muškom modom nadahnutim komadima koji su pokazali da je završni dan New York Fashion Weeka nešto što se ne propušta.

Inspiriran stilom art deco i dekoracijom interijera, dizajner J. Mendel kroz modnu je priču spojio geometriju, draperiju, patchwork i pokazao kako biti ženstvena i neodoljiva, a istovremeno posebna i seksi.

Jack Mccollough i Lazaro Hernandez nekoliko zadnjih sezona odmaknuli su se od printa i boja po kojima je modna kuća Proenza Schouler bila prepoznatljiva. Kolekcija je 'ogromna po strukturi', s velikim kaputima, jaknama koje završavaju peplumima, širokim ramenima i suknjama A-kroja, sve u zebra, žirafa i ostalim safari uzorcima. Samopouzdano i drugačije.