KAKO MU ODOLJETI?

Veste s ovim detaljem preplavile su modne kolekcije, a izgledaju tako dobro da im nećete odoljeti

06.10.2023 u 14:33

Bionic
Reading

Brendovi od njujorškog Proenza Schoulera do milanskog Fendija u kolekcijama za novu sezonu proljeće/ljeto ponovno su osmislili obični džemper

Iako se komadi od pletiva tradicionalno povezuju s hladnim mjesecima u godini, brojni brendovi uvrstili su ih u svoje proljetno-ljetne kolekcije, točnije džemper.

Sve reinterpretacije ovog toplog komada u nadolazećim kolekcijama imale su jednu zajedničku stvar: dodatne rukave koje možete vezati oko ramena, prebaciti preko laktova ili stegnuti u struku.

Jedna stvar koju treba napomenuti u vezi s ovim trendom jest da nije posve nov. Dizajner Jonathan Anderson obožavatelj je ovog originalnog dizajna, što je u nekoliko navrata potvrdio kolekcijama za modnu kuću Loewe i vlastiti brend JW Anderson.

Umjesto džempera, dizajnerica Phoebe Philo za vrijeme vladavine u modnoj kući Céline koristila je dvostruki rukav na vunenim kaputima i haljinama za svoju kolekciju jesen/zima iz 2013. godine.

Džemperi spajaju ekscentričnost trenutka i sofisticiranost (vjerojatno ste čuli za trend tihog luksuza) koja je u posljednje vrijeme preplavila modne revije. Za one koji vole nositi svoje džempere vezane oko ramena, ne tražite dalje - pleteni komadi s dodatnim rukavima tu su da vas griju sa stilom.