NAJČEŠĆE POGREŠKE

Što morate znati kad kuhate tjesteninu

04.02.2013 u 09:16

Bionic
Reading

Ako vam tjestenina ne ispada ukusno koliko biste željeli, možda radite neke od ovih pogrešaka ili preskačete neke korake u pripremi

Što trebate raditi s tjesteninom

Za kuhanje tjestenine koristite velike lonce, piše Real Simple. Dobro je i kada su lagani, jer će voda ponovno brzo zakipjeti kada ubacite tjesteninu.

Nemojte dodavati ulje u vodu

Vodu zasolite tek kad voda zakipi, jer će tjestenina tako biti najukusnija. Na pola kilograma tjestenine ide oko dvije žličice soli.

Tjesteninu promiješajte čim ste je ubacili u lonac i nekoliko puta tijekom kuhanja da se ne zalijepi za dno.

Ako na pakiranju primjerice piše da se tjestenina treba kuhati deset minuta, probajte je minutu ranije. Svježa tjestenina isplivat će na površinu čim je gotova.

A što ne smijete raditi

Nikada ne lomite tjesteninu poput špageta tako da stane u lonac. Radije pustite da špageti vire dok malo ne opuste u sredini pa ih potopite do kraja i promiješajte.

Također nije dobra ideja da u vodu za kuhanje tjestenine dodajete ulje jer želite da se ne lijepi. Dovoljno ju je promiješati nekoliko puta tijekom kuhanja.


Ako stavite ulje u vodu, kasnije se nijedan umak neće primati za tjesteninu.

Otprilike jednu šalicu vode od kuhanja tjestenine možete ubaciti u umak koji pripremate i bit će još ukusniji. Nemojte ispirati tjesteninu nakon kuhanja, jer ćete isprati i okus.