GLUMCI U SAMOIZOLACIJI

Riječki HNK zbog koronavriusa odgodio premijeru i dvije reprize predstave 'Decameron'

19.11.2020 u 17:50

Bionic
Reading

Zbog pojave jednog pozitivnog testa na virus Covid-19 u glumačkom ansamblu predstave 'Decameron', HNK Ivana pl. Zajce u Rijeci prisiljeno je odgoditi premijeru predstave najavljenu za 20. studenog, kao i prve dvije reprize 23. i 24. studenog. Premijerna i reprizne izvedbe bit će na programu početkom prosinca, a o točnim će terminima javnost pravovremeno obavijestiti, čim svi članovi glumačkog ansambla izađu iz samoizolacije

Posjetiteljice i posjetitelji koji su kupili ulaznice za neku od ove tri izvedbe mogu ih zadržati za izvedbe u novim terminima ili ih vratiti na blagajnu Kazališta uz povrat novca. S ostalim programima do kraja studenog, riječki HNK nastavlja prema ranijem rasporedu.

Naime, zbog epidemiološke situacije djelatnici Kazališta rade u smjenama, zbog čega ansambli Hrvatske i Talijanske drame, kao i prateće tehničko osoblje, ne dolaze u kontakt s ansamblima Opere i Baleta. Zbog novonastale situacije, u subotu, 21. studenoga neće biti upriličena dodjela nagrada publike kako je bilo planirano već će biti uručene nagrade odnosno plakete samo najboljima u programu Baleta , kao i nagrada za najbolju predstavu u cjelini u cjelokupnoj prošlosezonskoj produkciji 'Zajca' te nagrada najboljem gostujućem umjetniku ili umjetnici.

Nagrade za najbolja ostvarenja u Operi, kao i za najbolji koncert, bit će uručene dobitnicima u petak, 27. studenog nakon simfonijskog koncerta 'Musorgski, Čajkovski', a nagrade za najbolja ostvarenja Hrvatske i Talijanske drame, kao i ona za najbolju ulogu u mjuziklu bit će pak dodijeljene nakon premijere predstave 'Decameron' u novom terminu početkom prosinca. O dobitnicima svih nagrada publike javnost će izvijestiti u petak, 20. studenog.

Riječki HNK javnost još jednom podsjećamo kako se u kazalištu poštuju sve protuepidemijske mjere i preporuke, pa i više od onoga propisanog, zbog čega je sigurno mjesto za publiku. Tako će sutra, 20. studenog, uz sve uobičajene mjere sigurnosti, biti obavljena i temeljita profesionalna dezinfekcija kazališne zgrade.

'Ostanite s nama jer kazalište ne postoji bez svoje publike pa makar i pod maskama i s fizičkim razmacima. U ovim vremenima vaša nam je podrška važnija možda više nego ikada ranije, a mi ćemo se i dalje brinuti da kazalište ostane mjestom na kojemu se možete osjećati zaštićenima u najvećoj mogućoj mjeri, te gdje se zajedno opiremo duhovnoj distanci. Zahvaljujemo na razumijevanju i novi susret zakazujemo već u subotu, na izvedbi baleta 'Čipka' u sklopu programa Noći kazališta', ističu u svom medijskom priopćenju.