ANTI PERKOVIĆU U SPOMEN

'Hršpilaši' pripremaju posebne izvedbe kultne predstave

02.04.2017 u 09:12

Bionic
Reading

U Kući Arko na zagrebačkom Gornjem gradu (Basaričekova 24) u nedjelju i ponedjeljak 9. i 10. travnja bit će održane posebne izvedbe predstave Pavlice Bajsić Brazzoduro 'Hoerspiel: Anti Perkoviću u spomen'

'Sve što ostaje za Antom, u prostorima preklapanja medija i žanrova, svjedočanstvo je očaravajuće igre u neumornoj potrazi za novim izrazima. Rock-sastavi, rani i kasniji, albumi s bendom Djeca, kantautorski solo albumi, autoironični i konceptualni, kompaktni diskovi i vinilna ploča, spotovi, performansi, radiofonijski teatar, kazališne izvedbe, istaknuto mjesto u skupini Montažstroj iz uvjerenja da umjetnost treba provocirati ili u predstavi Hoerspiel, iz vjere da nas umjetnost može izliječiti', napisala je u tekstu 'U potrazi za drugom frekvencijom' Perkovićeva dugogodišnja radijska urednica Ljubica Letinić.

Gostujući krajem 2015. godine u emisiji 'Abeceda nezavisne kulture' na Radio Studentu, prerano preminuli Ante Perković rekao je o predstavi 'Hoerspiel', u kojoj je i sam imao ulogu:

'Mislim da nas predstava 'Hoerspiel' prije svega uči tome da ponovo otkrivamo slušanje. Ne samo radijskih sadržaja, nego i drugih ljudi i riječi i značenja i zvukova koji su oko nas, ali smo ih prestali primjećivati. Zbog ovog vremena, u kojem je slika toliko dominantna, najčešće uši gotovo i ne koristimo. Zato kroz 'Hoerspiel' pokušavamo ljudima otvoriti taj prostor maštanja, prostor interpretacije, prostor zamišljanja stvari koje čuju', rekao je tada Perković.

Predstavu će izvoditi Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Rushaidat, Dino Brazzoduro, Ljubica Letinić, Matija Antolić, Ivan Zelić/Ivor Plužarić, Jasmina Bojić/Nina Bajsić i Pavlica Bajsić Brazzoduro uz snimku glasa Ante Perkovića.

Predstava će biti izvedena u nedjelju u terminima od 17 i 19 sati, dok je u ponedjeljak predviđena samo jedna izvedba u 17.30 sati. Cijena ulaznice je 60 kuna, uz obaveznu rezervaciju, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.