OD 16. DO 20. VELJAČE

Filmovi sa ZagrebDoxa na Trećem programu

13.02.2015 u 16:28

  • +3

Festival dokumentarnog filma ZAGREBDOX na HTV3

Izvor: Promo fotografije / Autor: ZagrebDox

Bionic
Reading

Od 22. veljače do 1. ožujka u Zagrebu se održava jedan od najvažnijih festivala dokumentarnog filma u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, 11. po redu ZagrebDox

U okviru medijske suradnje Hrvatske radiotelevizije i ZagrebDoxa, započete prošle godine, na Trećem programu HTV-a gledatelji će, uoči i tijekom održavanja ovog uglednog festivala, moći vidjeti prigodne filmske programe, a organizatori i gosti festivala sudjelovat će i u brojnim emisijama Trećeg programa

Tako gledatelje od 16. do 20. veljače čeka filmski ciklus 'Ususret Doxu' u sklopu kojeg će vidjeti pet filmova. Prvi od njih je 'Sretna zemlja' redatelja Gorana Devića, priča o jazu dviju generacija i ideologija.

Nadalje, 17. veljače na rasporedu je '4. majmun' redatelja Hrvoja Mabića, a dan kasnije 'Plati i ženi' Atanasa Georgieva, dok 19. veljače gledatelje čeka 'Ovrha' Nevena Hitreca, priča o noćnoj mori brojnih hrvatskih građana.

Ciklus završava 20. veljače 'Blokadom' redatelja Igora Bezinovića, dokumentarnim prikazom studentskog prosvjeda koji je započeo u travnju 2009. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.