OSVRT luke filipovića

Ministre Mariću, kome mažete oči?

22.02.2017 u 10:58

Bionic
Reading

Govoreći o Podravci u jučerašnjem Dnevniku HTV-a, ministru državne imovine Goranu Mariću skoro su zasuzile oči. Izrazio je čak i ljubav prema koprivničkoj tvrtki, tepajući joj da je 'nacionalni brend'. Zatim se obrecnuo na sad bivšeg predsjednika Uprave Zvonimira Mršića, predbacujući mu da ga je dovela politika, a oni će sad na čelo Podravke postaviti 'kvalitetne i kompetentne' ljude kakve zaslužuje takva velika kompanija. Što reći nego - licemjerje na kvadrat!

Možda je novi predsjednik Uprave Gordan Kolak izuzetan menadžer. Moguće je da će pod njegovim vodstvom Podravka procvjetati, izgraditi 10 novih tvornica, izbaciti na tržište pet novih brendova i Vegetom zaludjeti Kineze, ali uvijek će se znati da ga je u direktorsku fotelju postavila politika, točnije HDZ. Isto kao što je Mršića instalirao SDP.

Kolaka nije pronašla neka vrhunska agencija za headhunting, on nije odnio pobjedu među desetak kandidata koji su se javili na međunarodni javni natječaj za šefa Podravke. Njega se sjetio netko u HDZ-u. Možda ministar obrane Damir Krstičević, s kojim je radio u vojsci i King ICT-u.

Marić je u svom nastupu na HTV-u sam sebi skakao u usta. Obrazlažući zašto je baš on vodio skupštinu dioničara na kojoj je izabran novi Nadzorni odbor, rekao je da se radi o tvrtki bitnoj za ukupan hrvatski gospodarski potencijal.

'Republika Hrvatska je najveći pojedinačni vlasnik u Podravci. Moje vođenje skupštine je bio čin odgovornosti prema državnoj imovini', gordo je istaknuo Marić.

A zatim je na pitanje hoće li Mršić biti smijenjen, s obzirom na odlične poslovne rezultate u prošloj godini, mrtav hladan izjavio: 'Skupština nije razgovarala o rezultatima niti je imala uvid u njih.'  Zar odgovoran vlasnik ne bi trebao znati kako mu radi firma!? 

Iako i onaj Podravkin pijevac zna da Mršiću ne bi pomoglo ni deset tvornica, ni pet novih brendova ni svi Kinezi ovog svijeta da zadrži direktorsku fotelju. 

Zato, ministre Mariću, ne mažite nam oči.