TRŽIŠTE KAPITALA

Indeksi ponovno u crvenom, Adris gubitnik dana

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je novi trgovinski tjedan otvorilo u negativnom teritoriju, indeksi su zabilježili blagi pad, dok je likvidnost ojačala, iako se i dalje zadržala na skromnim razinama.

Indeks CROBEX je oslabio 0,29 posto na 1,887.56 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio pad od 0,32 posto. Od sektorskih indeksa gubitnike je predvodio indeks turističkog sektora s padom od 1,3 posto, dok je na strani dobitnika najviše profitirao indeks građevinskog sektora, koji je ojačao 1,6 posto.

Ukupan dionički promet je iznosio nešto više od 5,2 milijuna kuna, dok niti jedno izdanje nije ostvarilo milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 978 tisuća kuna ojačale 0,5 posto. Aktivne su bile i dionice Plave lagune, čija je cijena zabilježila rast od 4,3 posto na prometu od 648 tisuća kuna, a slijede ih dionice još jednog hotelijera, HUP Zagreba,  s prometom od 618 tisuća kuna i rastom cijene od 0,4 posto.

Dobre izvedbe su imale i dionice Medike i Brodogradilišta Viktor Lenac, koje su ojačale redom 11,5 posto i 6,8 posto.

S druge strane, gubitnike su predvodile dionice Adrisa. Redovno izdanje je zabilježilo pad od 5,6 posto, dok su povlaštene dionice izgubile 1,7 posto na vrijednosti. Loš dan su imale i dionice Jadroagenta, čija je cijena oslabila 1,4 posto.

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE