velika pomama

[VIDEO/FOTO] Nevjerojatne scene: Građani pohrlili u Hrvatsku narodnu banku da bi kupili kovanicu od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta

26.07.2022 u 14:11

Bionic
Reading

Reporteri fotoagencije Cropix danas su u centru Zagreba snimili prilično neuobičajene prizore. Na ulazu u Hrvatsku narodnu banku, u samom centru grada, stvorila se poprilična gužva. Građani su, naime, pohrlili kako bi kupili prigodne kovanice od 25 kuna s motivom Pelješkog mosta, a čije je otvorenje predviđeno za večeras

'Čekam kovanicu koja mi puno znači. Pelješki most jedan je od najvećih projekata koje je Hrvatska napravila', rekao je novinarima Jutarnjeg čovjek koji je po nju došao čak iz Stubičkih Toplica i kojemu je zasmetalo to što je morao čekati, kako kaže, tri ili četiri sata da bi je kupio.

Nova kovanica, koju je HNB naručio kako bi obilježio otvaranje mosta, izdaje se u količini od 30.000 komada, a kako središnja banka nema uobičajeni webshop na internetskim stranicama, dostupan je popis prodajnih mjesta na kojima se ona može nabaviti i adresa e-pošte za narudžbe.

  • +4
Pomama za kovanicama s motivom Pelješkog mosta Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Prigodna kovanica nominalne vrijednosti 25 kuna prodaje se po cijeni od 25 kuna te služi i kao optjecajni novac, dakle njome možete kupovati kao i svim ostalim kovanicama.

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

Sama kovanica prikazuje Pelješki most i dio poluotoka Pelješca koji se spaja s kopnom. Više detalja možete pronaći ovdje.