KAPTOL BOUTIQUE CINEMA

Direktorica Blitz CineStara: U prvo lasersko kino u regiji uložili smo 14 milijuna kuna

23.02.2017 u 21:13

  • +41

Svečano otvoren Kaptol Boutique Cinema

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Bionic
Reading

Tvrtka Blitz Cinestar, najveći domaći kinoprikazivač, u Kaptol centru u Zagrebu večeras za građane otvara svoje novo kino, Kaptol Boutique Cinema. Tim povodom razgovarali smo s Jadrankom Islamović, izvršnom direktoricom CineStara i članicom Uprave

Ističe kako je Kaptol Boutique Cinema prvo lasersko kino u regiji.

Po čemu je ta tehnologija drugačija, bolja od postojećih kina?

U kino smo uložili oko 14 milijuna kuna. Za razliku od standardnih digitalnih projektora, laserski projektori Barco CLP pružaju do sada neviđenu, superiornu kvalitetu slike. Osim velike količine svjetla (do 30.000 lumena), kontrast slike puno je veći, a spektar boja širi i vjerniji. Također, zbog korištenja laserskog izvora svjetla, slika je stabilnija (nema više treperenja) te primjetno bolja i ugodnija ljudskom oku.

Kolika je procjena godišnjeg prometa novog kina?

Kaptol Boutique Cinema ima svega 629 stolaca u pet dvorana. Ovdje nismo išli u investiciju da bismo ostvarivali velike brojke već da bismo ponudili jedno novo kino iskustvo te privukli i publiku koja ne posjećuje redovito multiplexe. Znači, radi se o nešto drugačijem formatu kina. Stoga je rano govoriti o brojkama. Sačekajmo da vidimo reakcije posjetitelja.

Planirate li otvaranje novih kina u dogledno vrijeme i gdje?

Tijekom ove godine Mall of Split trebao bi nam isporučiti prostor u kojem bismo realizirali projekt multiplexa od devet kinodvorana, uključujući i jednu dvoranu 4DX.

Kolike će biti ukupne investicije Blitz CineStara u ovoj godini?

Ovogodišnji investicijski ciklus predviđa ulaganja od oko 25 milijuna kuna. Sama realizacija ovisi o brzini u kojoj će se vlasnici trgovačkih centara uspjeti ih realizirati. Uvijek tražimo mogućnosti i za nova ulaganja i širenje našeg poslovanja.

Kakvi su bili financijski rezultati poslovanja kompanije 2016. godine?

Naša financijska izvješća tek su u fazi izrade, no preliminarni rezultati pokazuju rast prihoda od otprilike devet posto, što je u skladu s našim očekivanjima te rastom prodaje ulaznica od oko 10 posto.